Termo tagplader

Termo tagplader er en super måde, hvortil man kan forbedre boligen – uanset om det er en udestue, vinterhave, carport eller garage. Det er imidlertid ikke altid lige nemt at finde frem til de rette materialer, og derfor har denne artikel valgt at sætte fokus på brugen af termo tagplader.

 

Termo tagplader i plast

Boligejere og fagmænd har i mange år benyttet sig af plasttagplader, når der skal bruges tagdækning til en ny tilbygning. Den store popularitet skyldes, at plasttage er nemme at arbejde med, samtidig med at de tillader en masse naturligt lys at skinne igennem – fx har ståltagplader den ulempe, at solen ikke kan trænge igennem.

Plasttagplader kommer i forskellige mål og udformninger, men i de senere år er salget af termo tagplader steget betragteligt. De voksende salgstal er et bevis på, at danske boligejere værdsætter tagplader i plast, der er synonym med stor stabilitet og slidstyrke. Derudover byder termo tagplader på gode isoleringsmuligheder, og de er garant for et behageligt og naturligt lys, idet solens stråler skinner tydeligt igennem.

På dette punkt er det imidlertid vigtigt at pointere, at termo tagplader er produceret med indstøbt filter, der reducerer udledningen af skadelige uv-stråler markant. Derudover er nye termo tagplader karakteriseret ved materialer, som på bedste vis reducerer dannelsen af kondens, samtidig med at de har en isolerende effekt.

 

Termo tagplader – montering

Derfor er nye termo tagplader altid at foretrække, når der er behov for en unik tagløsning. Man kan også vælge andre plast- eller ståltagplader, men termo tagplader er en billig og miljøvenlig tagløsning – derudover er tagpladerne nemme at arbejde med og montere.

Det skyldes, at de fleste forhandlere af plasttagplader sælger termo tagplader med et klik-system, der gør det nemt at samle og montere taget. Tagplader med klik-system koster imidlertid en anelse mere end ordinære plasttagplader, hvorfor man skal gøre op med sig selv, om man er villig til at investere en smule mere for at lette arbejdsbyrden og få et unikt resultat.

Pris & garanti på termo tagplader

Når man køber nye termo tagplader, skal man vælge en forhandler eller producent, der tilbyder en god og lang garantiordning – hvis der skulle ske noget med tagpladerne. En garanti på mindre end 10 år burde end ikke overvejes, da det er mere hensigtsmæssigt at købe nye tagplader hos forhandlere, som tilbyder en garantiordning, der løber i 10-20 år. Det skader heller ikke at benytte en forhandler med prisgaranti.

Derudover skal man gøre sig klart, hvor massive termo tagpladerne skal være, da de fås i forskellige mål (10, 16, 25 eller 32mm). Det er ikke alle, der har behov for tagplader på 32mm, og tagplader på 10 eller 16mm koster mindre. Derfor skal man nøje overveje, hvad der er mest hensigtsmæssigt – både for taget og pengepungen. Men det ændrer ikke ved, at termo tagplader er den ideelle tagløsning til en udestue, vinterhave eller carport.

 

Kom med gode råd

Ligger du inde med brugbar information om termo tagplader, eller ønsker du at kommentere på artiklen, kan du benytte kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.