Eternit Tagplader

For ethvert tag med eternit tagplader, kan en renovering eller udskiftning af taget ikke undgås på et eller andet tidspunkt i tagets livscyklus – især hvis boligen er beriget med et eternittag fra starten af 1960´erne. Derfor kan boligejere nedenfor finde gode råd til køb af nye eternit tagplader, såvel som information om pris, levetid og holdbarhed.

Eternit tagplader er den mest brugte tagtype i Danmark og det meste af Norden, hvorfor eternit tagplader kan ses overalt i det danske land. Eternit tage pryder primært parcelhuse, og tagtypens store popularitet bunder i, at eternit tagplader (cementplader) er billige at producere, samtidig med at de er nemme at skære til og montere.

 

Eternit tagplader – fordele og ulemper

Den store ulempe ved tagplader i eternit er imidlertid, at de traditionelle tagplader – som stadig kan ses på boliger overalt i Danmark – nedbrydes over tid, hvorved taget revner. Derudover dannes der ofte algevækst på eternittage efter en del år, hvorfor en renovering eller udskiftning af taget bliver en nødvendighed med tiden.

Bor man i et ældre hus med b5 tagplader i eternit, må man kun udskifte enkelte tagplader, da ny lovgivning forbyder andet. Dermed er man nødsaget til at investere i nye tagtyper – herunder mere moderne typer af eternit tagplader, hvor kvalitet og miljøvenlighed er forbedret markant (de er produceret uden asbest).

 

Forhandlere og priser

Prisen på eternit tagplader kan variere en anelse – afhængigt af kravene til kvalitet, mærke, levetid og holdbarhed. Traditionelle tagplader i eternit har en levetid på cirka 40 år, men nye modeller har en levetid langt herover, samtidig med at kvaliteten er forbedret markant – tagpladerne kan modstå vind- og vejrforhold samt modarbejde algedannelse.

Derfor er kvalitet og levetid ofte ens på nye eternit tagplader, uanset hvilken man producent og forhandler, der foretrækkes. Blandt de mest kendte producenter af eternit tagplader finder man Cembrit (tidligere Dansk Eternit) og Lindab, som er garant for eternit tagplader i et væld af farver, størrelser og design.

 

Online forhandlere af eternit tagplader

Mange online forhandlere sælger også eternit tagplader fra disse producenter, men man kan med fordel besøge nedenstående liste af online forhandlere, hvor unikke priser, god service og kvalitet er en selvfølge:

Derudover skal man sørge for at benytte en forhandler med en god garantiordning (mindst 15 år), og man skal ikke betale mere end højst 130 DKK for b6 tagplader eller b7 tagplader i eternit. B5 tagplader er en anelse dyrere, da de kun må benyttes til en mindre renovering. Man kan også besøge dba.dk eller guloggratis.dk, hvor mange private boligejere sælger deres overskudslager af eternit tagplader til en fordelagtig pris.

Er man i tvivl om, hvad det koster at købe eternit tagplader til en udskiftning af taget, kan man benytte følgende tommelfingerregel – eternit tagplader til et hus på 140kvm burde ikke overstige 20.000 DKK. Derudover kan man benytte godt-tag.dk, tag-specialisten.dk og tagpris.dk til at udregne en uforpligtende pris.

 

Skriv en kommentar

Har du en kommentar til artiklen eller ønsker at give gode råd til andre boligejere, så skriv en kommentar i feltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *