B6 Tagplader

Denne artikel om b6 tagplader er klar med gode råd til boligejere over hele Danmark, der skal udskifte eller renovere boligens eternittag – herunder de mange b6 tagplader. Et sikkert valg er altid at tilknytte erfarne fagfolk med stor ekspertise inden for renovering og udskiftning af eternittage, men det ændrer ikke ved, at et par gode råd altid er brugbare.

Eternittage har længe domineret den danske byggebranche, og op igennem forrige århundrede var eternittage at finde på de fleste bygninger og huse i Danmark. B5 tagplader var de første eternit tagplader på markedet, men det tog ikke længe før, at nye og mere miljøvenlige tagplader kom frem. Derfor benyttes b6 tagplader stadig af boligejere og fagfolk, som har en forkærlighed for bølgeeternit.

B6 tagplader kan benyttes til mere end tagdækning, da de også anvendes til beklædning af udvendige facader, men b6 tagplader ses oftest på eternittage med en hældning på mere end 14 procent. Derudover er denne tagpladetype det rette valg til både et nybyggeri såvel som en renovering af boligens tag. Med andre ord – b6 tagplader er et perfekt match til de fleste udvendige facader, og eternit tagpladerne kan fås i farverne teglrød, rødbrun, sortblå, sort, mokka og grå.

 

Fordele og ulemper ved b6 tagplader

B6 tagplader er et langt bedre valg end b5 tagplader (må ikke benyttes til nybyggeri), da tagpladerne er udviklet med en armeret effekt, som gør, at b6 tagplader kan modstå de strengeste vind- og vejrforhold – uden at tag eller bolig tager skade. Dermed er tagpladerne vandtætte og vandafvisende, hvorfor der ikke er risiko for, at der udvikles svamp, eller træet under tagets overflade rådner.

Derudover kan b6 tagplader males og renses, uden at eternittaget tager skade eller sprækker, hvorfor b6 tagplader er en langtidsholdbar løsning, der kan holde i 30-40 år. De fleste håndværkere tilbyder også en garanti på 15 år, når der investeres i et nyt eternittag med bølgeplader, hvorfor b6 tagplader repræsenterer en fordelagtig investering.

Den største ulempe ved b6 tagplader er prisen, da denne tagpladetype er en smule mere omkostningsrig end nyere eternit tagplader såsom b7 eller b9. Med andre ord – prisen på en ny b6 tagplade befinder sig på cirka 150 kroner, hvorfor det koster omtrent 20.000 kroner at investere i nye b6 tagplader til et eternittag på 140 kvadratmeter, og dertil skal lægges eventuelle udgifter til håndværkere.

 

B6 tagplader – En prisvenlig løsning

Derfor kan man med fordel vælge at købe de nye b6 tagplader fra private via internettet, hvor det ofte er muligt at få fingre i et fordelagtigt tilbud, der minimerer udgifterne betragteligt. Her kan prisen per tagplade svinge fra 50 til 80 kroner – de er dog ikke underlagt samme garantiordning, som er tilfældet ved køb af b6 tagplader fra autoriserede forhandlere og fagfolk.

Derfor kræver en udskiftning eller renovering af boligens tag et væld af vigtige beslutninger, som helst skal træffes på baggrund af en grundig research, hvor markedet granskes nøje.

 

Del gode råd

Har du gode råd eller anden relevant information vedrørende b6 tagplader, kan du skrive en kommentar i feltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *