B5 Tagplader

I denne artikel finder du relevant information om b5 tagplader samt udskiftning og renovering af eternittage. Det kan være en forholdsvis stor udskrivning at skulle investere i et nyt tag til boligen, men her kan du spare en masse penge ved at følge nogle få gode råd om B5 tagplader.

B5 tagplader er de mest anvendte tagplader i dansk landbrugsbyggeri, og primært i 60´erne og 70´erne var eternit tagplader yderst populære i byggebranchen, hvorfor de fleste bygninger fra denne tid er beriget med tagplader i eternit. Levetiden på et eternittag anslås at være på cirka 40 år, hvilket har betydet, at mange danske boligejere i disse tider er nødsaget til at udskifte eller renovere boligens eternittag – en udskrivning, som ofte beløber sig til adskillelige tusinde kroner.

 

Udskiftning/renovering af eternittag med B5 tagplader

I forbindelse med udskiftning eller renovering af boligens tag er der visse lovkrav, som man skal være opmærksom på, inden man påbegynder projektet. Da nye og mere miljøvenlige alternativer benyttes i byggebranchen, er det ikke længere tilladt at investere i et nyt eternittag, der består af b5 tagplader. Ifølge den gældende lovgivning må man som boligejer imidlertid godt udskifte gamle og slidte b5 tagplader samt renovere, male eller rense taget.

Nogle tagspecialister anbefaler, at man ikke renser eller maler b5 tagplader, som ikke er overfladebehandlet, da det kan skade belægningen og derved gøre taget utæt. Derimod findes der også et væld af erfarne tagspecialister, der modsætter sig denne påstand. Det koster imidlertid et sted mellem 10.000 og 20.000 kroner at få renset og malet et eternittag bestående af b5 tagplader. Derudover er det de færreste tagspecialister, der tilbyder en nævneværdig garanti – udover de to år, som er dikteret af købeloven.

 

Pris på b5 tagplader

Med andre ord – den mest fordelagtige løsning er at udskifte de slidte tagplader, når boligens tag trænger til en kærlig hånd. Det tager mindre tid, samtidig med at der er en del penge at spare, når kun få b5 tagplader skal udskiftes – frem for alle tagpladerne. Prisen på nye b5 tagplader befinder sig ofte på 200 kroner eller deromkring, men de fleste steder er det muligt at få mængderabat, afhængigt af hvor mange b5 tagplader, der er behov for.

At købe tagplader fra en autoriseret forhandler sikrer, at man altid får købt b5 tagplader med den rette farve, men der findes billigere alternativer, som også er værd at overveje, idet man kan spare en del penge. Derfor vil en hurtig Google-søgning lede frem til dba.dk eller guloggratis.dk, hvor der sælges aflagte b5 tagplader til en yderst fordelagtig pris. Ja, man kan sågar få tilbudt b5 tagplader gratis på nogle websider, hvis man selv afhenter dem. Det betaler sig at være en smule kreativ, og så længe tagpladerne er i god stand, har det intet at sige.

 

Del dine erfaringer

Har du gode råd til køb af billige b5 tagplader, eller har du erfaring med renovering, maling, rensning eller udskiftning af et eternittag, må du gerne efterlade et par gode råd i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *