Ståltagplader

Det er de færreste boligejere, der kan undgå at skulle ofre en smule af opsparingen på en renovering eller udskiftning af boligens ståltagplader. Derfor tilbyder denne artikel en hjælpende hånd, og nedenfor vil man finde gode råd til valg og køb af ståltagplader – samt relevant information vedrørende farvevalg, pris, levetid og holdbarhed.

Ståltage har i mange år domineret den danske byggebranche, og den mest populære tagplade i stål er den karakteristiske ´pandeplade´, som pryder gammelt byggeri over hele Danmark. De senere år har tagplade-producenter imidlertid lanceret en række nye ståltagplader, som er ved at vinde indpas i den danske byggebranche – de nye ståltagplader benyttes ofte af fagmænd og nybyggere i Sverige og Norge.

Tagpladernes store succes skyldes, at de er produceret med en plast- eller metalbelægning, der gør, at ståltagpladerne ikke korroderer så nemt. Ståltagplader forlænge levetiden betragteligt, i modsætning til tagplader plast, som f.eks. trapez tagplader eller termo tagplader, samtidig med at tagpladerne opnår en større slidstyrke. Dermed kan de modstå alle vind- og vejrforhold, hvorfor ståltagplader er garant for stor kvalitet og en lang levetid.

 

Ståltagplader i rustfrit stål

Blandt de nye typer af ståltagplader finder man også tagplader i rustfrit stål. De har en unik evne til at modstå vind og vejr, da overfladen er meget hårdfør. Derudover har tagplader i rustfrit stål den fordel, at tagpladerne har en levetid på mere end 50 år, samtidig med at de er lette at montere. Med andre ord – ståltagplader i rustfrit stål er en fremragende løsning, hvis boligejere står overfor en udskiftning af taget.

De fleste tagpladeproducenter tilbyder tagplader i rustfrit stål, men prisniveauet er en smule højere end priserne på andre ståltagplader. Tagplader i rusfrit stål kan også købes i mange forskellige farver, hvorfor man altid kan finde en farve, der er et perfekt match til boligen – tagplader i rustfrit stål er et unikt alternativ til mere traditionelle tagtyper.

 

Ståltagplader – tegl

Derudover er det også værd at kaste et blik på ståltagplader, der er udført med samme karakteristika som teglsten. Disse ståltagplader minder meget om 60´ernes og 70´ernes tagplader i eternit, men levetiden er fordoblet, og materialet er nemt at arbejde med. Endnu en fordel er, at tagpladerne vaskes rene af regnen – taget kan dog nemt spules uden at tage skade.

Tagpladerne er nemme selv at montere, hvilket betyder, at man ikke behøver at gøre plads i budgettet til betaling af håndværkere eller andre fagmænd. Derudover er prisen for disse ståltagplader forholdsvis overkommelig, da det koster cirka 30.000 DKK at købe tagplader til et tag på 140kvm. Danske boligejere – der ejer et hus med eternittag – burde derfor overveje at investere i disse ståltagplader, når det gamle tag skal udskiftes.

 

Valg og køb af ståltagplader

Nyere ståltagplader er også at foretrække, da de er garant for stor kvalitet, lang holdbarhed og er tilgængelige i et væld af farver. Med andre ord – ståltagplader kommer i mange forskellige former og farver, og det kan være svært at vælge de rette tagplader. Derfor har vi nedenfor indsat en liste over forhandlere i Danmark, hvor det er muligt at købe ståltagplader via internettet.

Derudover kan man købe ståltagplader fra private, som ligger inde med et overskudslager af tagplader fra et tidligere boligprojekt – Guloggratis.dk og dba.dk er altid garant for tagplader, der sælges til fordelagtige priser. Man kan også besøge ezz.dk, hvor det ofte er muligt at gøre en meget god handel.

 

Forhandlere og priser på ståltagplader

Man kan altid bruge sin weekend på at besøge et hav af forhandlere og producenter, men internettet bugner med forhandlere af ståltagplader, hvor man kan finde tagplader til prisvenlige priser. Derfor kan man med fordel tjekke listen af forhandlere nedenfor, når man er på jagt efter ståltagplader, der kombinerer pris og kvalitet – prisen på en ståltagplade på 1kvm burde befinde sig et stykke under 100 DKK:

Det er vigtigt, at man også er opmærksom på, hvor mange år garantien dækker, skulle uheldet være ude. Har man ikke i sinde at montere ståltagpladerne selv, er det hensigtsmæssigt at få en god aftale med sin håndværker – hvor enten man selv køber tagpladerne, eller får dem til en fordelagtig pris.

Vi vil gerne høre din mening

Hvis du ligger inde med gode råd eller ønsker at kommentere på artiklen, kan du efterlade en kommentar i nedenstående felt.

Her tænker du på “Ståltagplader”

  1. Det her med at “tagpladeproducenter tilbyder tagplader i rustfrit stål” kan godt være rigtigt, men det er ikke tik at se fra hjemmesiderne. Jeg har klikket rundt på nogle tyske sider, der gør meget ud af at specificere ståltyper, men det synes jeg ikke jeg kan genfinde på de danske sider – med undtagelse af maskinoversatte sider fra Kina og Taiwan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *