B7 Tagplader

Om b7 tagplader kan siges, at uanset hvor godt man vedligeholder et tag, kan det blive nødvendigt med en større renovering eller en udskiftning af taget – især hvis man ejer en bolig med et eternittag fra starten af 1960´erne, da de har en levetid på under 50 år. Derfor vil denne artikel komme med gode råd til køb af nye b7 tagplader samt information vedrørende pris, levetid, kvalitet og forhandlere.

 

Tagplader i eternit

Eternittagplader har været en indgroet del af den danske byggebranche i mange år, og eternittage pryder bygninger over hele Danmark. De fleste bygninger er udført med b5 tagplader i eternit, som har en levetid på cirka 40 år. Derfor er det ved at være tid til, at de skal udskiftes, og hos tagpladeforhandlere kan man investere i nye og mere miljøvenlige b7 tagplader.

Derudover betyder ny lovgivning på området, at b5 tagplader ikke må benyttes til udskiftning af tage eller nybyggeri. Derfor er mere pris- og miljøvenlige b7 tagplader et godt valg, når der skal udskiftes eller lægges et nyt tag. B6 tagplader kan også løfte denne opgave, men de koster en anelse mere end b7 tagplader.

 

Fordele og ulemper  ved b7 tagplader

B7 tagplader er den nyeste model af eternit tagplader, og tagpladerne kan benyttes til tagdækning såvel som beklædning af andre udvendige facader. Det er imidlertid vigtigt at være opmærksom på, at b7 tagplader kun kan anvendes på tage med en hældning på mere end 14 grader.

Derudover er b7 tagplader karakteriseret ved en unik slidstyrke, da eternit tagpladerne fungerer som en armeret plade, der forebygger algedannelse og modstår vind og vejr – tagpladernes store styrke skyldes også pladernes bølgeform. B7 tagplader er mindre end b5 og b6 tagplader, og de egner sig primært til mindre tagdækninger, hvor målet er en unik tagløsning til en fordelagtig pris.

 

Farvevalg

De mange fordele er en stor grund til, at b7 tagplader benyttes af nybyggere og fagmænd, der har brug for kvalitetstagplader til et parcel- eller rækkehus. Derudover nyder b7 tagplader stor popularitet, da tagpladerne kan anskaffes i farver, der matcher de fleste hustyper. Med andre ord – b7 tagplader fremstilles primært i standardfarverne mokka, rødbrun, teglrød og sortblå (andre nuancer er også tilgængelige).

 

Prisen på b7 tagplader

Prisen på nye b7 tagplader varierer en anelse fra forhandler til forhandler, men man skal ikke kun fokusere på pris i jagten på nye tagplader, idet en god garantiordning også er at foretrække. Tilbydes der en garanti på mindre end 15 år, kan det godt betale sig at købe tagpladerne hos en anden producent eller forhandler.

Derudover er det en fordel at købe tagpladerne hos online forhandlere, da de ofte tilbyder et fordelagtigt prisniveau. Prisen på en b7 tagplade burde ikke overstige 95 DKK, og det er som oftest muligt at finde dem billigere, hvis man bruger en smule tid på sin research. Guloggratis.dk og dba.dk tilbyder også ekstremt billige b7 tagplader, hvis man kun skal bruge et mindre parti.

 

Tilføj en kommentar

Har du lyst til at tilføje relevant information eller yde assistance til boligejere, kan du skrive en kommentar i nedenstående felt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.