Tagplader Plast

Søger du information, priser eller andet vedrørende tagplader i plast (pvc tagplader eller polycarbonat), har du klikket ind på den rette webside, da denne artikel sætter fokus på plasttagplader. Tagplader plast står i tydelig kontrast til eternit- eller ståltagplader, da plasttagplader er lette, koster mindre og er nemme selv at montere.

Tagplader i plast egner sig primært til lette konstruktioner såsom en carport, garage, udestue eller havestue, hvor tunge tagtyper – herunder glas, stål, eternit eller tegl – ikke kan bæres af konstruktionen. Derudover er de fleste plasttagplader produceret i gennemsigtigt plast, der gør det nemt for solens stråler at trænge igennem, hvorfor naturligt lys er altdominerende. Mange tagplader i plast er også produceret med et indstøbt filter, der reducerer udledningen af uv-stråler.

Derfor er tagplader plast også et perfekt match til lette bygninger, hvor der ikke er behov for isolering, idet varmedannelsen skal komme fra solens stråler. I samme instans er det vigtigt at være opmærksom på, at et plasttag ikke kan holde på varmen i løbet af vinteren – er der derfor tale om plasttagplader til en udestue, kan det være nødvendigt med eksterne varmekilder til at varme udestuen op i de kolde måneder af året.

 

Tagplader plast – Lang levetid

Som oftest forbindes plasttagplader med en kort levetid, men den faktiske sandhed er, at moderne tagplader i plast har en levetid på mere end 10-20 år. Derudover er nye plasttagplader garant for stor slidstyrke, hvorfor de kan holde til lidt af hvert – undgå dog at gå på et plasttag, da det ofte resulterer i en ekstra økonomisk udskrivning til nye tagplader.

At investere i plasttagplader med indstøbt uv-filter forlænger også plasttagets levetid, idet det indstøbte filter øger materialets styrke, samtidig med at lysindfaldet reguleres. Med andre ord – tagplader i plast har et væld af attributter, der gør tagpladerne yderst brugbare i forhold til en udestue, carport eller garage, og de kan som oftest anskaffes til en forholdsvis lav pris.

 

Tagplader plast = Lav pris og nemme at montere

At montere et plasttag kræver ikke altid, at der hyres en fagmand, idet et plasttag er forholdsvist billigt og nemt at montere, hvis brugsvejledningen følges til punkt og prikke, og man investerer i billige tagplader. Derfor kan man undgå udgiften til håndværkere, samtidig med at prisen på en plasttagplade befinder sig på et leje mellem 70 og 150 kroner – medmindre man er interesseret i de nyeste produkter på markedet.

I sidste ende er valget af plasttagplader ofte et spørgsmål om æstetik, da holdbarheden ikke varierer det store, hvorfor billige tagplader i plast opfylder de fleste kvalitetskrav – de fås også i et stort udvalg af farver. Derfor anbefales det at investere i prisvenlige tagplader i plast med indstøbt uv-filter samt at montere tagpladerne selv. Derved holdes omkostningerne på et minimum, og man får et plasttag, der egner sig perfekt til en let konstruktion.

 

Giv gode råd

Har du selv erfaring med at montere et plasttag, eller ligger du inde med gode råd omkring tagplader i plast, opfordrer vi dig til at skrive en kommentar i nedenstående kommentarfelt.      

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *