Tagplader

Der kommer et tidspunkt i enhver boligejers liv, hvor renovering og udskiftning af tagplader eller hele taget er uundgåeligt. Derfor sætter denne side fokus på køb af nye og gamle tagplader.

Vi tilbyder også en hjælpende hånd til alle interesserede boligejere, som inden for den nærmeste fremtid skal renovere eller udskifte taget. Derudover kan nybyggere som har brug for tagplader til drømmehuset eller en ny tilbygning, finde gode råd til valg og køb af tagplader.

Valg af tagplader

I løbet af 1900´erne havde byggebranchen en forkærlighed for eternittage, og store dele af Danmark var beriget med bygninger med eternit tagplader. Den gennemsnitlige levetid på et traditionelt eternittag er cirka 40 år, hvilket ikke anses for at være tilstrækkeligt nu om dage. Derfor har udviklingen på området medført, at der i dag produceres et væld af tagtyper.

Blandt dem finder man tagtyper, hvor tagpladerne er produceret af teglsten, plast, stål, aluminium eller zink – der produceres også nye og moderne versioner af tagplader i eternit. De forskellige tagpladetyper har hver deres fordele og ulemper, og plasttagplader koster mindre, er nemme at montere og egner sig perfekt til lette konstruktioner såsom en udestue eller carport. Det største minus er imidlertid, at tagpladernes holdbarhed og styrke ikke er prangende.

Metaltagplader

Derimod har tagplader såsom ståltagplader, tagplader i zink eller aluminium en levealder på mellem 50-100 år, samtidig med at de er nemme at arbejde med og kan benyttes til solcelle anlæg. Man skal imidlertid være opmærksom på, at disse tagplader skifter farve over tid – en vigtig detalje, når der skal investeres i et nyt tag. Endnu en fordel er, at prisen er forholdsvis overkommelig, og tagpladerne kræver ikke den store vedligeholdelse.

Derudover passer metaltagplader også til de fleste hustyper, idet tagets hældning kan være helt ned til 5 grader, hvorimod tagplader i eternit ikke kan benyttes på tage med en hældning på mindre 14 grader. Fordelen ved eternittage er dog den forholdsvis lave pris samt det faktum, at man ofte kan købe eternittagplader til en meget lav pris på guloggratis.dk og dba.dk – sørg for at tjekke det.

Derudover kan man investere i et nyt tag med teglsten, som er en unik og flot tilføjelse til enhver bolig. Teglsten har været brugt i byggebranchen i mange år og er produceret i ler, hvilket tilfører tagpladerne en unik karakter. Derfor er boliger over hele Danmark kendetegnet ved tage med røde eller gule teglsten, men i de senere år har det imidlertid også været muligt at få fingre i teglsten i farverne sølv, sort og grå – herunder grå med blå og grønne nuancer.

Farvevalg

Med hensyn til farvevalg er det altid godt at få en smule hjælp fra en fagmand med forstand på tagdækning, idet vedkommende som oftest er garant for stor erfaring og en vis ekspertise med valg, montering og vedligeholdelse af tagplader. Det gør sig primært gældende i forbindelse med tagplader i aluminium, stål og zink, da de ændrer farve over tid – vigtigt at være opmærksom på, inden et valg og køb af tagplader foretages.

Metaltagplader såsom zink, stål og aluminium fås ofte i farverne grøn, rød og skifergrå, samtidig med at tagpladerne kan lakeres i mange andre farver. At lakere tagpladerne betyder imidlertid også, at prisen stiger, hvorfor en sådan løsning kan forhøje prisen på boligprojektet betragteligt. Med andre ord – de fleste farvepræferencer kan opfyldes, men spørgsmålet er, om man er villig til at betale det, det koster.

Køb af tagplader

Som nævnt tidligere er det altid godt at få fagmænd eller andre med viden om tagtyper og -plader til at byde ind med gode råd, før man bestemmer sig for, hvilken tagpladetype der egner sig bedst til projektet. På sigt vil det være en dyr investering, hvis den valgte løsning ikke viser sig at være den rette, og man er nødt til at investere i nye tagplader – derfor betaler det sig altid at få en second-opinion fra en fagmænd eller forhandler.

Den indledende proces er som oftest den sværeste, når det gælder køb af nye tagplader, idet der findes et væld af forhandlere over hele Danmark, som sælger tagplader i alskens materialer og farver. Derudover kan man med fordel benytte Google til at søge efter billige tagplader på internettet, da mange private boligejere har overskydende tagplader til salg. Er man heldig at finde nogle matchende tagplader, kan de ofte anskaffes til en fordelagtig pris.

Med andre ord – det betaler sig at bruge lidt tid på processen og ikke købe de første og bedste tagplader, man finder frem til. Dertil er forskellen på tagplader for stor, og de valgte tagplader skulle gerne pryde boligen i mange år frem.

Her tænker du på “Tagplader”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *